fbpx

FAQ (Frequently Asked Questions)

Vaak krijgen wij de vraag ‘wat doe je nu eigenlijk tijdens een behandeling’
Een ding is zeker, we doen het anders dan je gewend bent. Van jouw lichaam kunnen we bij Njip ongeveer 120 spieren testen en behandelen. De spieren die wij behandelen zijn verantwoordelijk voor het bewegen van je lichaam, zoals het buigen, strekken en draaien. Op het moment dat enkele spieren niet doen waarvoor ze gemaakt zijn dan nemen andere spieren de functie deels over, we noemen dit compenseren.

Problemen met de spieren lossen we op met neuro-faciaal/neuraal therapie. Bij deze behandeling hoort ook bewegingsadvies met specifieke trainingsoefeningen, voedingsadvies eventueel aangevuld met supplementen en spieractivatie. Het betreft een ‘overall’ aanpak, die integraal verbazingwekkende resultaten oplevert.

Omdat de compenserende spieren deze functie niet als hoofdtaak kunnen uitvoeren raken deze snel overbelast of geïrriteerd. Wanneer het lichaam niet verder meer kan compenseren begin je pijnklachten te ervaren. En daar waar je de pijn voelt zit in onze ervaring dan ook niet altijd het probleem. De test en behandelmethoden van Njip geven je snel het inzicht dat je nodig hebt om de pijnklachten te verhelpen. Dus loop je vast in je huidige therapie of wil je gewoon sneller herstellen van je blessure? Maak dan een afspraak. We zoeken de zwakke schakels in je lichaam op en verbeteren met specifieke behandelmethoden de functies zodat je weer beter kunt gaan bewegen en vooral minder pijn of beperking zult ervaren.

 

Bij Njip kliniek voor pijnverlichting is de meest gestelde vraag toch wel… Hoe kan dat nou?
En dan doelen de mensen op de directe verbetering die ze ervaren tijdens een behandeling. Soms hebben mensen al jaren klachten en zijn ze gewend aan pijn of beperking in spieren en gewrichten. Dat het niet altijd zo hoeft te zijn of te blijven wordt vaak al tijdens de eerste behandeling duidelijk. Hieruit blijkt dus dat we duidelijk iets totaal anders doen dan mensen tot dan toe hebben ervaren. Wil je weten hoe we jouw pijnklachten aanpakken, maak dan een afspraak.

 

Een andere vraag is… Waarom weten andere therapeuten dit nog niet?
Deze vraag is nog niet zo gemakkelijk te beantwoorden… je weet namelijk niet wat je nog niet weet… alle therapeuten zijn opgeleid in een bepaald vakgebied en slecht enkele kennen de methode die wij toepassen. Wij denken dat er geen goed of fout is maar wel ‘wat werkt er op dit moment voor jou en is nu het beste om minder pijn te gaan ervaren’. En daarom testen wij vooraf welke spieren we wel of niet moeten behandelen zodat we sneller tot een oplossing kunnen komen dan dat je vooraf dacht.

 

Een vraag die we regelmatig van andere therapeuten krijgen is…
De therapie is niet evidence based, hoe weet je of het werkt en waar zijn de bewijzen?
De test en behandelmethodiek die wij inzetten werkt direct of het werkt niet. We bewijzen het dus eigenlijk elke keer wanneer we iemand behandelen. Daarnaast lopen resultaten van onderzoeken uiteen en zijn er slechts weinig onderzoeken die gereproduceerd kunnen worden waarbij dezelfde uitkomst naar voren komt. Wij nodigen je dan ook graag uit voor een second opinion om je te laten zien en ervaren dat het werkt. Bepaal zelf of deze methode voor jou werkt.

 

Werkt de methodiek altijd?
Bijna wel. Ruim 90% van de klanten die we behandelen ervaart een sterke afname van klachten of het geheel verdwijnen van pijn. Maar onze methode kan niet overal een oplossing voor zijn.  Voor alles is een tijd en plaats en soms kunnen we niet voor de verbetering zorgen die we je zo graag gunnen. Als na de intake blijkt dat je door een andere specialist beter geholpen kunt worden, verwijzen we door in plaats van de behandeling te starten. Op het moment dat de methode die we toepassen niet voldoende aanslaat dan is er iets anders aan de hand waardoor het lichaam een pijnsignaal blijft afgeven of waardoor de spieren zich weer vast gaan zetten. Wanneer we merken dat de behandeling niet voldoende resultaat brengt (na circa 3 – 5 behandelingen moet de pijn sterk zijn gereduceerd) gaan we samen op zoek naar overige mogelijkheden en zullen we doorverwijzen naar specialisten in ons netwerk.

 

Komen de behandelingen in aanmerking voor vergoeding van de zorgverzekeraar?
Onze therapie is innovatief en nieuw. Alhoewel we in overleg zijn met zorgverzekeraars, wordt de methode momenteel nog niet door elke maatschappij vergoed. Wij zijn druk bezig hier op termijn verandering in aan te brengen. Wij adviseren je om in ieder geval te informeren naar vergoeding bij de ziektekostenverzekeraar. In bepaalde gevallen zijn zij bereid tot een coulancebetaling. Voor mensen die aantoonbaar de kosten voor de behandeling niet kunnen opbrengen, maar die wel veel baat hebben bij de therapie zijn er vaak regionale stichtingen, die bij kunnen springen. Informeer in je omgeving of je voor deze vergoeding in aanmerking komt.

Wat zijn de kosten?

De Pijnscan kost 30 euro en duurt 20-25 minuten.
Een Chronische Pijn Intake kost 139 euro en duurt 60 minuten.
Een vervolgbehandeling kost 87,50 euro en duurt 45 minuten.
Voor het verlichten van de pijnklachten wordt een behandelplan opgesteld. Het tarief voor de behandeling van de geconstateerde pijnklachten is afhankelijk van de aard van de klachten en de verwachte doorlooptijd en complexiteit van de behandeling.

Met welke pijnklachten kan ik terecht bij Njip – Kliniek voor Pijnverlichting? 
Rugklachten
Nekklachten
Schouderklachten
Knieklachten
Lopersknie
Achillespeesklachten
Carpale Tunnel Syndrome
Golfarm
Tennisarm
Chronische klachten
Hoge rugpijn klachten
Fibromyalgie klachten

En meer, kom langs voor een Pijnscan dan bepalen we samen of we je kunnen helpen.

Kliniek voor Pijnverlichting
Hamsterkoog 11B
1822CD Alkmaar

Telefoon: 072 202 9372 
Mail: info@njip.nl

Logo-wit-351X92