Veelgestelde vragen

Wat is dat, de NJIP methode?

Een ding is zeker, we doen het anders dan je voorheen meegemaakt hebt. Wij optimaliseren het bewegingsapparaat van je lichaam. Wij zijn overtuigd dat het lichaam als geheel moet functioneren. Pijn in de knie kan oorzaken elders in het lichaam hebben. De therapie bestaat uit een grondige diagnose, een fysieke behandeling en optimalisering van het herstelproces door de juiste voeding(supplementen) en beweging (oefeningen). 

De NJIP-therapeuten testen en behandelen ruim 120 spieren in het lichaam met als resultaat dat het lichaam optimaal gaat functioneren. Je kan weer lopen, zitten, liggen, tillen, bewegen en rusten zoals het hoort. Dit resulteert in beter functionerende gewrichten, geen beklemde zenuwen maar soepel werkende, sterke spieren.

Deze holistische aanpak leidt tot snelle en fantastische verbetering van heel veel pijnklachten. Ongelofelijk? Lees de ervaringen van onze klanten op social media en ervaar zelf de werking.

Jarenlang pijnklachten en nu in 5 behandelingen van mijn pijn af. Hoe is dat mogelijk?

Vaak hebben mensen al maandenlang of zelfs jarenlang pijn. Ze worden van het kastje naar de muur gestuurd; van specialist naar therapeut. Maar een definitieve oplossing wordt niet gevonden. Uiteindelijk is het eindstation maar al te vaak het blokkeren van zenuwen bij de pijnpoli, sterke pijnstillers en de opmerking: “Je zult er mee moeten leren leven”.

We bieden je graag een alternatief. Een optie om je gezonde leven weer terug te krijgen. De NJIP therapie heeft een zeer directe werking; we behandelen delen van het lichaam die niet goed werken en lossen de problemen op. De positieve werking is meestal direct voelbaar. Naarmate de behandelingen vorderen, en in combinatie met de juiste voeding en beweging, herstelt het lichaam en verdwijnt de pijn.  

Wil je de directe werking van de NJIP therapie zelf  meemaken dan kan je online een reservering in onze agenda maken op een moment dat jou goed uitkomt

Moet ik me ontkleden voor de behandeling?

Nee, je wordt gekleed behandeld. We adviseren om gemakkelijk zittende, niet-synthetische kleding te dragen.

In sommige gevallen is kleding hinderlijk of ongemakkelijk tijdens de behandeling. Overleg dit met je therapeut.

Ik slik bloedverdunners of krijg snel blauwe plekken. Moet ik dat melden?

Ja. De NJIP methode bestaat onder meer uit een stevige, fysieke behandeling. Als je ons vooraf waarschuwt, passen we jouw behandelplan aan en gaan we voorzichtiger te werk om rekening te houden met je lichaam.

Word ik altijd door dezelfde therapeut behandeld?

We passen de behandelinterval aan, zodat jouw herstel maximaal is. Daardoor kan je behandeld worden door diverse pijntherapeuten. Ook hebben de therapeuten verschillende specialismen, die voor jouw herstel ingezet kunnen worden.

Op welke manier kan ik betalen?

Je kan direct betalen bij het boeken in de on-line agenda. Daarnaast kan je in de kliniek betalen met pin of cash. We sturen je de factuur via email. Vragen over de factuur of de betaling? Neem contact op met 072 202 9372

Wat is jullie achtergrond en opleiding?

De therapeuten van NJIP zijn vaak zelf ervaringsdeskundigen of zijn op een andere manier geïnteresseerd geraakt in deze methode. De ervaringen met de NJIP therapie zijn vaak heel bijzonder.

De behandeling is oorspronkelijk ontwikkeld voor de topsportwereld. Topsporters moeten in staat zijn om het lichaam constant en optimaal te gebruiken. Problemen moeten snel worden opgelost. Uiteindelijk heeft deze methodiek, met een aantal aanpassingen, zijn weg gevonden naar chronische pijn-patiënten. Net als ontwikkelingen uit de ruimtevaart steeds vaker ons dagelijks leven op aarde vergemakkelijken, blijkt deze topsport-behandeling zeer goed en effectief te werken bij (chronische) pijnklachten.

De pijntherapeuten van NJIP zijn opgeleid en gecertificeerd als mylogenics-specialist. Deze opleiding combineert spiertesten, spierbehandeling, voedingskunde en bewegingskunde. Een interne opleiding waar de puntjes op de ‘i’ worden gezet en een praktijkstage maken een specialist inzetbaar als NJIP-pijntherapeut.

Werkt de NJIP methode altijd?

Ieder lichaam is verschillend. En pijnklachten zijn vaak complexe klachten, omdat ze te maken hebben met combinaties van trauma, blessures, voeding, stress, overgewicht, overbelasting en meer.

Toch ervaart ongeveer 90% van de klanten die we behandelen een sterke afname van klachten of het geheel verdwijnen van pijn. Dit is te danken aan de integrale (holistische) aanpak van pijnklachten. We bestrijden problemen niet alleen met een fysieke behandeling;  ook voeding en beweging zijn onlosmakelijk verbonden met de therapie.

Maar onze methode kan niet overal een oplossing voor zijn.  Wanneer we merken dat de behandeling niet voldoende resultaat brengt (na circa 3 tot 5 behandelingen moet de pijn sterk zijn gereduceerd) gaan we samen op zoek naar overige mogelijkheden en zullen we je doorverwijzen naar specialisten in ons netwerk.

Wordt de behandeling vergoed door mijn zorgverzekering?

De NJIP-therapie is nieuw en revolutionair. Dit heeft als nadeel dat zorgverzekeraars deze behandelwijze nog niet in hun voorwaarden hebben opgenomen en doorgaans geen vergoeding geven. Het kan best wrang zijn om na omzwervingen langs specialisten eindelijk een therapie te vinden die écht werkt om vervolgens tot de conclusie te komen dat je deze zelf moet betalen. Dit is hoe ons zorgstelsel werkt. Wij werken aan het verzamelen en documenteren van de successen van de NJIP therapie, zodat we te zijner tijd een vergoeding voor jou kunnen afspreken met de zorgverzekeraars.

Welke apparaten gebruiken jullie tijdens mijn behandeling?

Geen. Het onderzoek en de behandeling voeren we uit met de hand. We leggen de onderzoeks- en behandelresultaten veilig vast in ons computersysteem.

Dat maakt deel uit van onze aanpak, die ‘anders’ is. MRI’s en echoscopies geven veel inzicht, maar vertellen maar weinig over pijn, verkleving, beknelde zenuwen en ontstekingen. Deze problemen vinden we feilloos tijdens onze handmatige onderzoeken. Deze manier van werken biedt ons de mogelijkheid om in korte tijd door te dringen tot de kern, de werkelijke oorzaak, van de pijn. Zodat we effectief kunnen behandelen. Daar profiteer jij van.

Kan ik alles blijven doen tijdens de behandelperiode?

Het uitgangspunt van de therapie is dat je behandelde, herstelde spieren weer (voorzichtig) mag gebruiken. Je kan je voorstellen dat spieren een periode nodig hebben om weer krachtig en soepel te worden. Overleg met je therapeut welke oefeningen en voedingssupplementen je optimale herstel mogelijk maken. En natuurlijk of er tijdelijk beperkingen zijn in je bewegingen.

NJIP Kliniek voor Pijnverlichting
Berenkoog 35, unit 1.22 (de Ondernemerstuin)
1822 BH Alkmaar

Telefoon: 072 202 9372 
Mail: info@njip.nl

Logo-wit-351X92