Resultaat na 3-5 afspraken

90% behandelingen effectief

Volgens revolutionaire methode

Informatie over de Spier Balans Methode

De Spier Balans Methode is een zeer effectieve therapie voor pijnverlichting bij diverse soorten pijn. De methode is ontwikkeld vanuit een holistisch oogpunt. In het lichaam staat alles met elkaar in verband. En ook voeding en beweging spelen een grote rol. In een optimaal functionerend lichaam is geen plaats voor pijn. Wij helpen je op een effectieve manier dit doel te bereiken. En het resultaat komt vaak eerder dan je verwacht.

Kom uit die negatieve spiraal!

Pijnklachten zorgen er voor dat jouw levensdoelen niet gehaald kunnen worden.

 • Bewegen is pijnlijk, waardoor sporten, wandelen, fietsen niet meer kunnen. Een minder actief leven leidt tot overgewicht.
 • Door pijn slaap je slechter. Je krijgt een korter lontje en bent niet zo’n leuk gezelschap
 • Vaak zien mensen aan de buitenkant jouw pijnklachten niet; er is onbegrip van de buitenwereld.

Voordat je het weet zit je in een negatieve spiraal met steeds meer pijn en zie je geen mogelijkheid om het zelf nog op te lossen.

Je bent zeker niet de enige

Pijn die langere tijd aanhoudt is lastig of kan zelfs het plezier in het leven ontnemen.

 • Opstaan, zitten, liggen.
 • Tillen, tuinieren, werken.
 • Autorijden, lopen, fietsen.

Het kan allemaal pijnlijk of ondoenlijk worden. Waardoor je slechter slaapt, teveel pijnstillers gebruikt, minder leuk gezelschap bent.

En je bent niet de enige. Ongeveer één op de vijf Nederlanders heeft last van matige tot ernstige, langdurige  pijnklachten.

Gelukkig is er de Spier Balans Methode. En pijntherapeuten die de tijd voor je nemen en die begrijpen wat het inhoudt om serieuze pijnklachten te hebben. En beter nog: dit zijn de therapeuten die de kennis en de gereedschappen hebben om er ook écht wat aan kunnen doen!

Pijn als aanstichter van complicaties

Pijn heeft invloed op de manier waarop je beweegt. De dynamiek wijzigt en dat heeft een negatief gevolg voor je lichaamshouding. En dus ook voor de manier waarop je ligt, zit, staat en loopt. De hersenen willen de pijn vermijden en gebruiken bepaalde spieren in het lichaam (tijdelijk) niet. Het gevolg is dat je minder gaat bewegen. Overige spieren compenseren voor de spieren die ‘uit’ staan. En dit leidt eenvoudig tot overbelasting. Al snel is er een situatie bereikt waarin het lichaam de gevolgproblemen niet meer zelfstandig kan oplossen. 

Pijn is een aanstichter van veel complicaties in het lichaam. Gelukkig is er een oplossing. En hoe eerder je er bij bent, hoe beter jouw pijnklachten te behandelen zijn.

NJIP methode
NJIP methode

NJIP methode; Zo simpel als A..B..C..

De NJIP methode maakt pijnverlichting duidelijk en inzichtelijk.

ANALYSE

We starten met een onderzoek. De Analyse . We willen heel gericht behandelen, daarom moeten we exact weten wat de veroorzakers van jouw pijn zijn. Tijdens deze eerste fase doen we een handmatige test van heel jouw lichaam. Niet alleen de plaats van de pijn, want het is de ervaring dat de kernoorzaak van pijn wel eens een hele andere locatie kan hebben. Op deze manier vinden we de reden en de oorsprong van jouw pijnklacht(en).

BEHANDELING

De NJIP methode is een nieuwe, enorm effectieve wijze van behandelen. Onze specialisten hebben verschillende bewezen methoden samengevoegd en verbeterd. Daardoor kunnen we met de NJIP methode veel snellere en permanentere resultaten bieden dan andere therapieën. Welke voordelen dit voor jou heeft?

 • Resultaten tot wel 80% sneller dan andere therapieën
 • 90% van de behandelingen zijn effectief
 • Je hoeft geen tijd te verdoen aan alternatieven
 • gemiddeld in 3 tot 5 behandelingen pijnvrij
 • Je kan snel weer heerlijk leven, ondernemen, werken zonder te worden geremd door pijn.

Kies voor jezelf, kies voor NJIP

CONTINU BETER

Na je behandelingen ben je pijnvrij. Terug in je ‘gewone leven’ is niet altijd te voorkomen dat externe factoren je pijnklachten toch weer prikkelen. 

Om te voorkomen dat je lichaam terugvalt in de bekende problemen heeft NJIP het Continu Beter Plan ontwikkeld.  Het is een traject dat speciaal ontwikkeld is voor klanten die een risico lopen op het opnieuw activeren van pijnklachten door stress, weinig beweging, repeterende handelingen of juist zwaar lichamelijk werk.

Het Continu Beter Plan is een terugkerende bezoek waarbij we een wakend oog houden op alle onrechtmatigheden in je lichaam. Niet alleen worden direct beginnende problemen opgelost. Ook krijg je adviezen over hoe je lichaam in topconditie te houden. Door op de beste manier te blijven bewegen. En door eenvoudig en evenwichtig te eten. Zo maak je je lichaam steeds sterker, zo win je weerstand.

In samenspraak met je therapeut bepaal je of je maandelijks of  slechts één maal per zes maanden langskomt voor een verbeterbezoek. Het Plan is er voor jou. Het is goedkoper dan de behandeling en je kunt er op elk moment van af. Geen verplichtingen. Alleen verbeteringen.

Oh ja,…

Veel te vaak weet je niet waar je aan toe bent als je een therapie volgt. Nog vijf behandelingen? Tien? Of ga je nog langer door? Wat is er eigenlijk mis met me? Boek ik vooruitgang?

NJIP staat voor transparantie. Alle resultaten van de Analyse, de Behandeling en het Continu Beter Plan kan je volgen. In elke Behandelkamer hangt een groot TV scherm aan de muur. Door een innovatief, slim systeem krijg je indrukwekkend veel inzicht in de staat van je lichaam. 

Transparantie

Transparantie en duidelijkheid volgens de NJIP Methode

Als we verbeteringen doorvoeren, dan voel je die niet alleen direct. Je kan de voortgang ook zien. Zwakke plekken en veroorzakers van pijn worden met rode ‘stippen’ op het TV-scherm in de behandelkamer aangeduid. Alle verbeteringen worden aangegeven met blauwe stippen. 

De therapeut bespreekt aan de hand van de figuren op het scherm het succes van je behandeling en de uitdagingen die resteren. Alle vragen die je hebt, beantwoorden we graag en volledig. Dat is wat wij verstaan onder transparantie en duidelijkheid. We geven je leven weer terug. En dat kan je stap voor stap volgen.

NJIP Kliniek voor Pijnverlichting
Berenkoog 35, unit 1.22 (de Ondernemerstuin)
1822 BH Alkmaar

Telefoon: 072 202 9372 
Mail: info@njip.nl

Logo-wit-351X92